Veelgestelde vragen

Wat is jullie beleid tijdens de corona periode?

UPDATE 22-4-2020

Het is niet verboden om als fysiotherapeut werkzaam te zijn in de corona periode. Onze praktijk is daarom geopend, maar de openingstijdens zijn minder ruim geworden vanwege de afgenomen aantallen patienten in de corona periode. 

Het is mogelijk om een online gesprek via beeldbellen te doen, intake kan dus online. Behandeling kan echter niet altijd digitaal worden gedaan, dus vaak wordt toch gekozen voor behandeling op de praktijk in onderlinge overeenstemming met de patiënt. Omdat we eenvoudigweg tijdens het lichamelijke deel van de behandeling de 1,5m niet altijd kunnen handhaven, gebruiken wij tijdens de behandeling  persoonlijke bescherminsmiddelen, zullen we na elke patiënt de relevante objecten in de behandelkamer desinfecteren en altijd vóór en na behandeling onze handen extra wassen. wij volgende de richtlijnen van het RIVM hierin. 

Lees de uitgebreide versie van het RIVM omtrent paramedische behandelingen hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/zorg/paramedische-zorg

Twijfel je? Of wil je advies? Dan mag je uiteraard altijd bellen met een van onze medewerkers! (030-2428190)

Team Shin Splint Stop

Wat kost een behandeling?

Eén behandelafspraak kost € 50,- voor 1 been, €60,- voor 2 benen. U kunt op al onze locaties pinnen. Achteraf kan u een deel van de behandeling vergoed krijgen middels een nota die wij naar u toe sturen. U dient de nota zelf te declareren. De behandeling voor shin splints bestaat doorgaans uit vier afspraken. De behandelfrequentie is eenmaal per week, gedurende 4 weken. In overleg kan hier uiteraard van afgeweken worden. 

Worden de behandelingen vergoed door de verzekering?

Afhankelijk van uw soort zorgverzekering krijgt u deze kosten niet, gedeeltelijk of geheel vergoed. 

ONVZ en DSW vergoeden vaak meer dan de rest van de verzekeraars. 

Kan mijn eigen fysio jullie behandeling uitvoeren?

Dat kan helaas niet. Ons team van professionals werkt alleen samen met de door ons geselecteerde praktijken en franchisenemers. Dit om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen. Het betreft niet voor niets een specialistische manier van behandelen. Daarbij spelen kennis, inzicht en ervaring een grote rol. 

Hoe groot is de kans dat ik klachtenvrij word?

De kans dat u klachtenvrij wordt, is ongeveer 90% als het gaat om shin splints (MTSS, Tibilialis anterior syndroom). We zien vaker wat minder goede resultaten indien er sprake is van:

-  Een operatie voor shin splints 

-  Overtraining

-  Constante pijn in rust, onafhankelijk van bewegen;

-  Overgevoeligheid in het been of de huid van het been

 Bij de meeste klanten van ons zien we doorgaans een effectiviteit van 90% herstel binnen 4 behandelingen in 4 weken. Naast de behandeling dient u elke week voldoende te sporten, dit zullen we samen bespreken. 

Kunnen shin splints terugkomen?

De kans is aanwezig dat de shin splint terugkomt.  Uit ervaring weten we dat het grootste gedeelte zeer goede ervaringen heeft met de behandeling en dat dit verder doorzet. De momenten van recidief zie je vaak na vakanties, als mensen een tijd niet hebben getraind. Het is dus sterk aan te bevelen om adequaat te blijven sporten tijdens zomer of winterstop bijvoorbeeld. 

Wat is de oorzaak van de pijn bij een shin splint?

Daar is de wetenschap nog niet over uit. Onze hypothese luidt als volgt:

Omdat een shin splint slechts het gevolg kan zijn van impact-gevoelige activiteiten, zoals hardlopen en springen, lijkt het er sterk op dat dit de structuren in de scheen overbelast. Wij denken dat het een combinatie is van bindweefsel, botten en het centrale zenuwstelsel. Shin splints zijn altijd het gevolg van overbelasting (te snel hardlopen, te veel hardlopen, te weinig rust en te weinig krachttraining) en ontstaan nooit spontaan. 

Hebben alleen hardlopers last van shin splints?

Nee, hardlopers zijn wel de grootste groep die wij in de praktijk terugzien. Ook voetballers, korfballers, handballers, hockeyers, soms tennissers en heel soms schaatsers. 

 

In welke situatie is de behandeling af te raden?

De behandeling met de MAR methode wordt afgeraden bij:

- Osteoporose (botbroosheid, botmineraaldichtheid te weinig, dit is te zien met een botscan)

- Hemofilie (aandoening waarbij er geen stolling optreedt)

- Het gebruik van de bloedverdunners Acenoucoumarol, Dabigatran, Fenprocoumon, Rivaraoxaban, Apixaman. 

- Bij verdenking op trombose

Heb ik een verwijzing van mijn arts nodig?

Nee, dat is sinds 2006 al niet meer nodig. Er zijn zelfs al specialisten die naar ons verwijzen. Heel soms wil de zorgverzekering nog wel eens een verwijzing zien van de huisarts vanwege de diagnose shin splints. Echter maken we dit vrijwel nooit mee.