Behandelaar Martin Schneider aan het woord van Shin Splint Stop Amsterdam.

Martin Schneider is onze specialist en behandelaar op locatie Amsterdam. Ik vroeg hem om wat te schrijven, omdat ik niet altijd zelf aan het woord wil zijn. Martin is al meer dan 30 jaar (manueel -en sport)fysiotherapeut en sinds 2014 werkzaam bij Shin Splint Stop. Hieronder zijn verhaal:

"Ooit had ik zelf last van Shin Splints, wat ik mij ervan herinner is een vervelende doffe en af en toe stekende pijn aan mijn onderbenen, meestal de dag nadat ik hardgelopen had. Als sportfysiotherapeut zocht ik in alle medische boeken wat Shin Splints nu eigenlijk is en hoe het wordt veroorzaakt.

Tot mijn verbazing was er tot 10 jaar geleden weinig te vinden over Shin Splints. Misschien was er ook een begripsverwarring, immers; er werd gesproken over scheenbeenvliesontsteking. Ontstekingen kon je beter vanaf blijven en fysiotherapie hielp dan ook meestal niet.

Ik leerde inlegzolen op maat te maken en kom een klein deel van mijn patiënten met Shin Splints in ieder geval een beetje helpen. Het was zeer frustrerend om geen goede therapie te kunnen vinden voor mijn klachten en voor de klachten van mijn patiënten.

Een jarenlange zoektocht bracht mij bij de website van Shin Splint Stop en contact met de eigenaar Tom De Weert. Na een opleiding bij Tom ben ik nu zelf al een paar jaar in staat patiënten met Shin Splints heel erg effectief te behandelen. 90% van de patiënten met Shin Splints is binnen vier behandelingen klachten vrij, ook tot mijn verbazing. Als u twijfelt of u Shin Splints heeft, neemt u vrijblijvend contact op met ons en als er sprake is van Shin Splints. kunnen wij ook u binnen vier behandelingen helpen. Martin Schneider sportfysiotherapeut aangesloten bij Shin Splint Stop."