Na vier maanden weer blessure vrij!

Blogger Ingrid is van haar blessure af! Ze loopt weer vier dagen in de week zonder pijnlijke schenen dankzij haar behandeling bij Shin Splint Stop. De bruggen laat ze nog even links liggen en haar komende marathon in Valencia heeft ze omgezet naar een 10 kilometer wedstrijd. Maar ze is weer letterlijk in de running!

Na vier maanden frustratie in vier weken blessurevrij!

Vier maanden met een blessure.  Vier maanden doelloos. Vier maanden niet mee met mijn favoriete hardloopgroepje. Vier maanden rustig aan. Vier maanden overmatig veel chocola. Vier maanden vloeken. Vier maanden schelden. Vier maanden jaloers op elke hardloper die in mijn gezichtsveld passeerde. Vier maanden chagrijnig en soms niet te begrijpen. Sorry omgeving.

Slechts vier wéken zijn er nodig geweest om mijn humeur weer compleet te veranderen. Na maanden frustratie over mijn pijnlijke schenen (lees maar in mijn vorige blog) stuitte ik in mijn zoektocht naar een wondermiddel (ik heb nog nét niet gegoogled op scheenbeentransplantatie en scheenbeendonatie) op een praktijk die gespecialiseerd is in het behandelen van scheenbeenklachten: www.shinsplintstop.nl

Veelbelovend

Shin Splint STOP. Alleen de naam klonk al veelbelovend. En toen ik las dat ze je in vier behandelingen van je scheenbeenklachten af kunnen helpen, was ik om. Al zou ik naar de andere kant van het land moeten reizen. Wat gelukkig niet nodig was, want  Tom –vanaf nu mijn scheenbeenheld- zit met zijn praktijk net over de grens van Rotterdam. En het mooiste van alles was: je kunt gewoon doorsporten en weer beginnen met opbouwen na de eerste behandeling! Dat klonk als muziek in mijn oren!

Tijdens de intake moest ik wat springen op mijn rechterbeen, springen op mijn linkerbeen (au) en vertel ik over mijn klachten. Ik ben een typisch gevalletje van overbelasting met herkenbare symptomen.

Kleverige wat?!

Tom behandelde me volgens de zogeheten MAR-methode (Manual Adhesion Release). Heel simpel uitgelegd is de pijn die ik in mijn schenen heb een typische overbelasting. Rondom mijn scheenbeen maken mijn spieren ‘kleverige weefselverbindingen’ (ieeuww) aan. Dit leidt tot verlies van flexibiliteit en kracht. En dat zorgt dat de omgeving van mijn scheenbeen niet herstelt. De MAR-methode verhelpt deze weefselverkleving. In feite wordt tijdens elke behandeling het weefsel extra kapot gemaakt (ja, dat doet PIJN!!!) zodat het natuurlijke genezingsproces op gang wordt gebracht in combinatie met rek-oefeningen en kracht oefeningen. Mijn collega’s denken vast dat ik een rare tik heb omdat ik vier keer per dag omhoog en omlaag sta te wiebelen op mijn tenen en tegen elk stabiel voorwerp mijn kuiten loop te rekken. Maar hey, het helpt!

 

 

 

 

 

Blij

De dag na de eerste behandeling heb ik voor het eerst sinds maanden weer 6 kilometer kunnen hardlopen zonder noemenswaardige pijn de dag erna. Na de tweede behandeling heb ik alweer 8 kilometer af kunnen leggen en het tempo iets omhoog gegooid. Na de derde behandeling liep ik alweer 12 kilometer achter elkaar op mijn normale duurlooptempo. Ik heb sinds maanden weer met mijn intervaltrainingsgroepje mee getraind én waren de klachten aan mijn rechterbeen compleet verdwenen.

Het is nu een week nadat ik voor de vierde keer bij Tom ben geweest. Waar ik ook duw, sla of ram: ook op mijn linkerbeen is na 12 kilometer rennen geen pijn meer te ontdekken! Ik ben zo on-ge-lo-fe-lijk blij! Ook last van je schenen? Ga naar Shin Splint Stop! Liesklachten en een tennisarm behandelt hij overigens op dezelfde manier! Kijk maar eens op stopliespijn.nl of ansr.nl