Shin splints en wandelen

Wanneer men graag langere afstanden wandelt, worden de voorste scheenbeenspieren met name flink belast. Deze spieren, ook wel de musculus tibialis anterior ofwel de voorste scheenbeenspier genoemd, heeft als belangrijkste functie het heffen van de voet en stabiliteit genereren in de enkel.

Wanneer er lange afstanden worden gewandeld, komt deze spier flink onder spanning te staan en hij moet ook een beetje bloed door het been transporteren, hoewel de kuiten, welke 2/3 van de totale spiermassa innemen in het onderbeen, hier de grootste taak te vervullen hebben. Wanneer de spanning te lang te hoog is en je bent niet goed genoeg getraind, dan krijg je pijnlijke schenen aan de voorzijde van de scheen. Dit heeft ook te maken met het kapsel/spierjasje wat om het onderbeen gewikkeld is. Hierdoor kunnen shin splints bij wandelen ontstaan.

Wat al kan helpen bij deze vorm van shin splints is de veters van de schoen niet al te strak aan te trekken en of de schoenveters strikken met en licht gebogen enkel. Daarnaast is het reduceren van de pijn ook te behalen door de paslengte wat kleiner te maken, waardoor je meer passen per minuut zet. 

Kom je er zelf niet vanaf, plan dan een afspraak en wij helpen je verder.